Sajtótájékoztató

Sajtóközlemény

Egy napra mindenki győztes lehet a Margitszigeten

Egy egyedülálló sportesemény mutatkozik be 2015. június 7-én, a Margitszigeten. Az I. Winners’ Day Sportfesztiválon nem mindennapi sportokat próbálhatnak ki az eseményre érkezők, és csodálhatnak meg profi sportolók által prezentált bemutató mérkőzéseket.

  1. június 7-én, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban kerül megrendezésre az I. Winners’ Day Sportfesztivál, ahol a fővárosi lakosság 10.00 – 16.00 óráig kötetlen formában próbálhat ki igazán nem mindennapi sportokat.

Az egyedülálló kezdeményezés főszervezői, valamint a rendezvényen bemutatkozó sportágak bajnokai a ma délben megtartott sajtótájékoztatón beszámoltak az esemény programjáról. A jövő hét vasárnap megrendezésre kerülő sportfesztiválon mindenki számára ingyenes lesz a részvétel, és a résztvevők profi sportolóktól tanulhatnak, és profi sportolókat csodálhatnak bemutató mérkőzéseken darts, frizbi, amerikai foci, krikett, baseball, biliárd, szkander és ligarögbi sportágakban.

A rendezvényen az összes, Magyarországon is honos angolszász gyökerű sportág képviselteti magát, és a mai sajtótájékoztatón az egyes sportágak bajnokai arról számoltak be, hogy az eseményre érkező érdeklődök nemcsak kipróbálhatják az egyes sportokat, hanem maguktól a bajnokoktól tanulhatnak trükköket, fortélyokat darts, frizbi, amerikai foci, krikett, baseball, biliárd, szkander és ligarögbi sportágakban.

A mai sajtótájékoztató moderátora Hajdú B. István sportriporter volt, aki az esemény szpíkere is lesz. A rendezvény ötletgazdája, Szabó László elmondta, hogy nagy örömmel tölti el, miszerint az összes sportszövetség elfogadta a felkérést, és komolyan készül a sportfesztiválon való bemutatkozásra, ami azt jelzi, hogy egyre nagyobb sportolói, valamint rajongói tábora van ezeknek a Magyarországon még feltörekvő sportágaknak.

A sajtótájékoztató és a fesztivál jelmondata a résztvevő bajnokok egybehangzó állítása szerint nem más, mint: Hat óra sportvarázslat várható a Winners’ Day Sportfesztiválon, 2015. június 7-én a Margitszigeten.