I. Winners’ Day – Margitsziget

2015. június 7-én, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban került megrendezésre az I. Winners’ Day Integrált Családi és Diák Szabadidősport Fesztivál, ahol 10.00 – 16.00 óráig ingyenesen, kötetlen formában volt lehetősége kipróbálnia a mozogni és sportolni vágyó résztvevőknek az igazán nem mindennapi sportokat.

dsc07034

Az eseményen profiktól lehetett tanulni, és profikat lehetett csodálni bemutató mérkőzéseken darts, frizbi, amerikai foci, krikett, baseball, biliárd, szkander, gyeplabda és ligarögbi sportágakban.

dsc06965

A rendezvényen korosztályi megkötés nem volt, kortól és nemtől függetlenül vehettek részt a sportfesztiválon a mozogni vágyó emberek.

dsc06732dsc06581

Az I. Winners’ Day Sportfesztivál már megszületésekor is fontos célként tűzte ki maga elé, hogy fogyatékkal élő gyerekek számára is megteremtse a mozgás és sportolás lehetőségét, így tehát tanulásban akadályozott diákok is részt vettek az eseményen, köszönhetően a Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetség támogatásának.

dsc07239-1

 

II. Winners’ Day – ELTE, Bogdánfy úti Sportcsarnok

2016. december 17-én, szombaton az ELTE Bogdánfy úti sportcsarnoka adott otthont az angolszász sportok integrált szabadidősport fesztiváljának.

Tavaly, hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre a Winners’ Day, ahol angolszász gyökerű sportokat próbálhattak ki a látogatók. Az idei eseményen a sportágválasztó szándék mellett, egy iskolai versenyre is sor került. A Karácsony közeledtével elsősorban az ajándékozás volt a verseny célja, melyre 8 oktatási intézményből több mint 100 résztvevő érkezett.

Ép, értelmi fogyatékos és mozgássérült diákok együtt sportoltak és próbálták ki az amerikai focit, dartsot, golfot, gyeplabdát, ligarögbit, krikettet, szkandert, valamint az egyik legnépszerűbb parasportot, a bocsát. A versenyt egy győri iskola, a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda csapata nyerte, de mind 8 oktatási intézmény 50.000 Ft értékű Decathlon vásárlási utalvánnyal térhetett haza.

Természetesen a versenyen kívül érkező látogatók sem távozhattak üres kézzel, akik a sportok kipróbálását követően helyesen töltötték ki a totót, egy-egy Winners’ Day pólóval lettek gazdagabbak.
Az esemény Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával valósult meg.